Glou Glou

Martinelli Luce

Him

Zucchetti

Faraway

Kos/Zucchetti

Soft/Lab

Zucchetti/Kos

Coassiale

Martinelli Luce

Ljus & Kranar

Martinelli Luce
1950 tog det traditionella toscanska familjeföretaget Martinelli en ny vändning under den visionäre Elio Martinelli. Under namnet Martinelli Luce har de genom åren formgivit eleganta, originella ljuskoncept för offentliga och privata miljöer. I dag leds företaget i tredje generation av arkitekten Emiliana Martinelli som både skapar nya belysningssystem och utformar de grafiska koncepten.

Specifikt för Martinelli Luces prisbelönta och hyllade kollektioner är att de utgår från funktion för att skapa innovativa och raffinerade former i hög kvalitet. Natur och geometri är inspiration för flera av deras serier, och linjerna är i ständig utveckling tack vare tätt samarbete med unga italienska designstudior. Martinelli Luce ljussätter allt från internationella flygplatser och multinationella kontor till privathem i Europa och övriga världen.

Kom till Gnistor & Ljus showroom för att se några av de lampor vi speciellt har valt ut för våra kunder. Peggy Eklöf, som själv varit designer i Italien, kan dessutom ge tips och råd inför val av belysning från Martinelli Luces kataloger.

Zucchetti. Kos
Innovation, design, kvalitet. Detta är de tre ledorden inom familjeföretaget Zucchetti, som bildades 1929 i nordvästitalienska provinsen Vercelli. Sedan 1950-talet har de specialiserat sig på vattenkranar och badrumsmiljöer. Zucchetti har alltid legat tekniskt i framkant, om det så gäller hållbara kromlegeringar eller ettgreppsblandare.

Företaget drivs i dag i tredje generationen av syskonparet Elena och Carlo Zucchetti med deras kusiner. 2007 förvärvades Kos, som framställer badrumsinredning utifrån tanken att bad och dusch ska kännas som en upplevelse. Badrummet är den plats där du helt ägnar dig åt ditt eget välbefinnande – därför ska miljön och formerna förmedla en okonstlad lyx, omsorg och närhet.

I vårt showroom presenterar vi flera olika exempel på Zucchetti. Kos läckra kvalitetskranar för vattenställ, bad och dusch, liksom handfat i utsökta former och proportioner. Det finns naturligtvis också ett brett utbud vattenkranar för kök. Vi ger råd och förmedlar beställningar utifrån aktuella katalogvaror.