Eklister G&L

Concrete / Treverk golv

Marazzi

Perspectives

Bottega Nove

Badrumstapet

Wall & Deco

Plumage

Bottega Nove

Våtrumstapet

Wall & Deco

Vägg & Golv

I Gnistor & Ljus showroom kan du se ett urval originella, handplockade produkter i olika material och prisnivåer. Vi är agent och återförsäljare. Kom och låt oss inspirera dig!

Bottega Nove
Italienska Bottega Nove är ett familjeföretag beläget i den nordliga regionen Veneto, där man i många hundra år bedrivit hantverk med keramik på traktens lera. Porslin, terracotta och svart lera är ingredienserna i Bottega Noves internationellt hyllade utbud.

Bottega Noves serie Plumage, designad av arkitekten Cristina Celestino, belönades 2017 med Elle Decorations internationella pris för bästa design.

Företaget drivs i dag i tredje generationen av Christian Pegoraro som i samarbete med formgivare och arkitekter tar fram originella kollektioner, där det traditionella hantverket förenas med samtida design och teknologi. Bottega Noves kakel framställs på beställning, i de färger kunden önskar. Christian Pegoraro garanterar hög kvalitet och hållbarhet, men är samtidigt mån om att varje stycke bär prägel av det personliga hantverket. Små skiftningar i ytor och färg blir uttryck för den unika, individuella hanteringen.

Dahl Studio
Arkitekten Nanna Dahl har skapat och driver danska Dahl Studio, där hon designar handgjorda plattor i emaljerad terracotta och 12 000 år gammal lavasten från franska Auvergne. Plattorna har glasyr i en rik palett av mättade färger (de kan även fås utan glasyr).

I serierna Patchwork, Parquet, Rhombos och Wings utgår hon från geometriska former som skapar arkitektoniska mönster på väggar och golv. Alla plattor från Dahl Studio tillverkas på beställning i ett anrikt franskt familjeföretag som drivs sedan flera generationer. Här emaljeras terracotta och lavasten för hand med traditionella tekniker.

Marazzi
Marazzi är en stor internationell producent av kakel och klinker, med huvudfabrik i nordvästitalienska provinsen Modena. Deras plattor i granitkeramik framställs med toppmodern teknologi, där man i bland annat 3D-tryck kan skapa i princip vilka ytor och strukturer som helst, med stor nyansrikedom.

Marazzis plattor kan se ut som marmor, natursten, trä, betong m m – i varierade former och en rik färgpalett. Tack vare de naturliga kompositmaterialen är de extremt tåliga och hållbara. I vårt showroom har vi till exempel deras läckra parkettgolv, marmorerade väggskivor och blänkande marmorgolv.

Wall & Deco'
Är du intresserad av snygga tapeter med grafiska eller konstnärliga motiv i ditt badrum – ja rentav i duschen? Vill du klä din husfasad med tapet? Hyllade italienska Wall & Deco’ har utvecklat de patenterade, vattentäta serierna Wet System™️ och Out System™️ som inte bara dekorerar väggarna utan skyddar dem mot fukt och sprickor. Utomhustapeten har tio års garanti!

Kom till Gnistor & Ljus showroom för att se prov på Wall & Deco’ och bläddra i våra kataloger. De gör naturligtvis också ”vanliga” tapeter – fast vi garanterar att du kommer att häpna när du ser vilka fresker dina väggar kan bli med deras design. Hos oss kan du beställa deras prisbelönta kollektioner. Nu senast fick Wall & Deco’ en utmärkelse i inredningsmagasinet Wallpapers* Design Award 2017.

Vetro
Drömmer du om en duschvägg i glasblock eller glastegel? Då ska vi guida dig rätt i den svenska glasproducenten Vetros utbud. Vetro levererar måttbeställda glasväggar av hög kvalitet i snygg design.