Konceptbutik

Vår nya konceptbutik är ett samarbete mellan Gnistor & Ljus och Byggfabriken. I den nya butiken kommer vi att sälja Byggfabrikens kök och kakel. I butiken finns även platsbyggda vinställ och vinkyl från WineandBarrels.

Kort om Byggfabriken
Byggfabriken specialiserar sig på material och inredning för hållbara och genuina miljöer. I sortimentet finns ett stort utbud av nytillverkade originaldetaljer för tidstypisk renovering både interiört och exteriört i linje med stilhistoriska perioder från sekelskifte till funkis.

Byggfabriken kök
Traditionellt tillverkade kök med moderna lösningar är en Byggfabrikens specialiteter. Köken tillverkas för hand i Byggfabrikens egna snickerier. Varje kök är måttbyggt och är ett genomtänkt hantverk från ritbord till färdigt kök.

Vi på Gnistor & Ljus kan kök och har jobbat med Byggfabrikenkök i flera år. Boka in ett personligt möte med oss så hjälper vi dig genom hela processen – från första ritningen till att köket är på plats hos dig.

Byggfabrikens kakel och klinker
Kakelplattorna tillverkas i England på traditionellt vis och känns igen på sina klara kulörer, sin höga glans och djupet i glasyren. Ett brett urval av kulörer och eleganta profiler matchas med avslutningsplattor. Allt detta för att du ska kunna skapa tidsenliga miljöer.

Byggfabrikens klinker från England överensstämmer i utseende och kvalitet med traditionella klinker som förr lades i offentliga utrymmen, trapphus, badrum med mera. Plattorna är öppna och oglaserade och åldras med värdighet och patineras naturligt över tid.