Om oss

För mig är hus fyllda med historia. Att lyhört och kvalitetsmedvetet plocka fram det specifika, med respekt för ekonomiska begränsningar, är en utmaning som jag älskar. Att våga tänka bortom standardlösningar är nyttigt! Det blir mer personligt, säger Gnistor & Ljus VD Peggy Eklöf, som själv har totalrenoverat fyra hus.

Det är viktigt att kunden känner sig trygg i vår dialog. Vi formar gemensamt idéerna – och under min projektledning får våra yrkesstolta hantverkare utföra visionerna. Möt våra hantverkare under rubriken Anställda.

I Gnistor & Ljus nya Showroom visas inredningar och noga utvalda material som jag inspirerats av på resor och i mina nätverk av formgivare och producenter. Vi har återförsäljning och agenturer med leverantörer från Italien, Danmark, Frankrike och Tyskland.

Form och miljö har alltid stått i centrum för min yrkesverksamhet. På 90-talet utbildade jag mig till inredningsdesigner i den vackra kulturstaden Florens. Jag blev representerad på Milanomässan och arbetade sju år i Toscana. Sen har jag bland annat ritat badrum och sålt exklusivt italienskt kakel hos Italdesign på Östermalm, varit inredningsfotograf, grafisk formgivare – och gjort dokumentärfilm om gamla svenska stationshus!

Om oss
Fotograf: Camilla Gewing-Stålhane