Vägg & Golv

I Gnistor & Ljus showroom kan du se ett urval originella, handplockade produkter i olika material och prisnivåer. Kom och låt oss inspirera dig!

Bottega Nove
Italienska Bottega Nove är ett familjeföretag. Porslin, terracotta och svart lera är ingredienserna i Bottega Noves internationellt hyllade utbud.

Bottega Noves serie Plumage, designad av arkitekten Cristina Celestino, belönades 2017 med Elle Decorations internationella pris för bästa design.

Grandinetti
Med stolthet erbjuder vi ”äkta” terrazzo plattor från italienska Grandinetti. De har sedan 1902 tillverkat terrazzo. Det är en av Italiens mest prestigefyllda fabriker. Med tradition och innovation ger de ett fantastiskt utbud. 

Dahl Studio
Arkitekten Nanna Dahl har skapat och driver danska Dahl Studio, där hon designar handgjorda plattor i emaljerad terracotta och lavasten från franska Auvergne. Plattorna har glasyr i en rik palett. 

I serierna PatchworkParquetRhombos och Wings utgår hon från geometriska former som skapar arkitektoniska mönster på väggar och golv. 

Marazzi
Marazzi är en stor internationell producent av kakel och klinker. Deras plattor i granitkeramik framställs med toppmodern teknologi, där man i bland annat 3D-tryck kan skapa i princip vilka ytor och strukturer som helst, med stor nyansrikedom.

Wall & Decò
Är du intresserad av snygga tapeter med grafiska eller konstnärliga motiv i ditt badrum – ja rentav i duschen? Hyllade italienska Wall & Decò har utvecklat de patenterade, vattentäta serierna Wet System™️. Wall & Decò har fått en rad priser och utmärkelser, senast i inredningsmagasinet Wallpapers* Design Award.

Corà Parquet
Trä med fantastiska dimensioner, upp till fyra meter långa tiljor! 

Corà Parquet har i över 100 år tillverkat trägolv. Allt är möjligt i Coràs värld. 

Ekstav
Om du vill lägga ett klassiskt massivt parkettgolv så har vi en svensktillverkad stav. 16 mm med spont och not med olika längder för att kunna skapa ett tidsenligt parkettgolv. 

Vi erbjuder även till ett förmånligt pris en massiv stav i olika mönster. Ligger på nät och limmas. 8 mm och levereras utan not och spont i ek.